11.01.2024

Autor: Konzervativní strana, Koruna Česká

NE unáhleným změnám zbraňové legislativy

Tisková zpráva k petici "NE panice"

Konzervativní strana a Koruna Česká, monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska se připojují k výzvě předložené peticí „NE panice a neuváženým krokům v návaznosti na tragédii 21.12.2023".

Zejména tedy také my vyzýváme vládu České republiky, aby nereagovala na emotivní volání po omezení práva občanů ČR vlastnit a držet palné střelné zbraně.

Psychicky narušený člověk se samozřejmě může vyskytnout v jakémkoli společenství. Přesto se domníváme, že čím ostřejší hrany ideologicky vyhrocených sporů, čím hlubší názorové příkopy, čím extrémnější požadavky, tím výživnější podhoubí pro odhodlání řešit frustraci násilným způsobem. Z dlouhodobého hlediska proto za velmi podstatné považujeme pro každého veřejně vystupujícího člověka poněkud se ukáznit: upřednostnit umírněnost před extremismem, ochotu otevřeně diskutovat před pokusy názorového oponenta pomluvit, osvědčené přirozené instituce v čele s rodinou před jejich podkopáváním. Je na každém z nás, abychom se zásadně zasadili o eliminaci všeobecného štvaní a o razantní zvýšení důvěry uvnitř společnosti.

Jan Kubalčík

Za Korunu Českou, monarchistickou stranu Čech, Moravy a Slezska